Rusland: Een markt waar u niet omheen kan

Een recent onderzoek van Fenedex en Atradius heeft Rusland aangewezen als belangrijkste exportbestemming buiten de EU voor Nederlandse exporteurs. Rusland is voor 36% van de ondervraagde Nederlandse ondernemers een belangrijke exportmarkt. Ook voor 2008 verwachten de ondernemers (14%) dat Rusland de belangrijkste nieuwe exportbestemming zal zijn, gevolgd door de Oekraïne. Maar niet alleen dit onderzoek geeft dit aan. Ook in ons bedrijf – Lighthouse – merken wij dit door het sterk stijgende aantal bedrijven dat bij ons terechtkomt voor assistentie bij het starten op de Russische markt, bij het verbeteren van de verkoopcijfers of bij het opzetten van productie of het doen van een acquisitie.

Dit artikel gaat in op de achtergronden van deze opmars van Rusland als exportbestemming, geeft aan waar dit exportpotentieel zit en beschrijft hoe dit potentieel het beste te verwezenlijken is.

Lees het artikel hele artikel in Fenedexpress via deze link.

Sign up for our newsletter​

Sign up for our monthly mailing to make sure you never miss out on Jeroen Ketting's latest publications, events and webinars.

Share this article