Zaken doen in Rusland: “Geniet ervan!”

“Ik zie ze vaak naast me zitten in het vliegtuig, zakenlieden die uit het raam staren met wijd open ogen en zwetende handen. Dit zijn niet de mensen die zullen slagen in Rusland omdat elk klein probleem voor hen een onoverkomelijke hindernis zal worden. En het zaken doen met Rusland heeft een overvloed aan kleine problemen. In dit artikel worden twee van de vele problemen besproken die ik vaak tegenkom in relaties tussen Russische en Europese bedrijven.”

Dit zijn de woorden van Jeroen Ketting van Lighthouse Russia BV, die sinds 1999 westerse bedrijven begeleidt en adviseert in het zaken doen met Rusland. Hij woont en werkt inmiddels 14 jaar in Rusland en heeft al vele  succesvolle relaties zien ontstaan tussen Europese en Russische bedrijven.  Desondanks is hij ervan overtuigd dat er nog een flink onbenut potentieel is in de voedselsector. De aard van de Russische markt en de aanpak van westerse zakenlieden zijn de twee hoofdoorzaken van dit onbenut potentieel.

The fragment above comes from the article “Zaken doen in Rusland: “Geniet ervan!”, originally published in the magazine Primeur. Read the full article here.

The article "Zaken doen in Rusland: “Geniet ervan!” was written with input from Jeroen Ketting, published in the magazine Primeur.

Sign up for our newsletter​

Sign up for our monthly mailing to make sure you never miss out on Jeroen Ketting's latest publications, events and webinars.

Share this article